Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΛΗΝΙΩΤΩΝ                                                                           ΓΑΛΗΝΗ 29/11/2017
ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΤΑΛΙΩΤΙΣΣΑ
Δ.Δ.ΓΑΛΗΝΗΣ Δ. ΝΑΞΟΥ


                                                                                                                                             


                                                                                                                         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

      Το ΔΣ  του Συλλόγου καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 03/12/2017 και ώρα 18:00μμ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναληφθεί την Τετάρτη 06/12/2017 στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα. Τέλος στη περίπτωση που δεν υπάρξει και πάλι απαρτία θα επαναληφθεί την Κυριακή 10/12/2017 με όσα μέλη  παρευρεθούν στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα.

Θέματα:

1.     Οικονομικός Απολογισμός 2017
2.     Αποπληρωμή Αποζημιώσεων επι Δικαστηρίου Ματζάκου.
3.     Απολογισμός Έργου Συλλόγου Διετίας 2015-2017
4.     Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
5.     Ορισμός εκλογών για νέο ΔΣ

Στην Γενική Συνέλευση είναι απαραίτητο τα μέλη που θα συμμετέχουν να είναι ταμειακά ενήμερα.
 (Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν που δεν είναι οικονομικά ενήμεροι μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.)       
Η πρώτη δημόσια ανακοίνωση για την Γενική Συνέλευση έγινε στις 28/11/2017 .


                                         Για το ΔΣ


              Η Πρόεδρος                         Η Γ Γραμματέας


        Κουτάτζη Μαρία                      Βρούτση Νικολέττα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1991 με σκοπό την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος του χωριού μας αλλά κυρίως την διατήρηση, διαφύλαξη, και διάδοση στη νέα γενιά ,των ηθών, εθίμων και παράδοσής μας που δέχονται ολομέτωπη επίθεση απο την εισβολή ξενόφερτων ηθών και προτύπων και γενικά τρόπων ζωής που μας αποκόπτουν απο τις ρίζες μας. Το όνομά του προέρχεται απο την προστάτιδα του χωριού μας την "Παναγία Αταλιώτισσα". Η συμβολή του Συλλόγου μας στην πρόοδο, ανάπτυξη και εξέλιξη του χωριού μας με την ενεργοποίηση και συσπείρωση όλων των Γαληνιωτών είναι αποδεδειγμένη και αναγνωρισμένη απο όλους και είμαστε βέβαιοι ότι και τώρα και στο μέλλον θα τον πλαισιώνουν και θα τον βοηθούν πάντα για το καλό και την πρόοδο όλων μας.Ο Σύλλογός μας διανύοντας ήδη τον 19ο χρόνο λειτουργίας του έχει γίνει εκτός αποαναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, ένας απο τους πιό αναγνωρίσιμους Συλλόγους της Νάξου όχι μόνο απο τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του αλλά και συνδράμοντας οικονομικά σε σημαντικά έργα που αφορούν το Κοινωνικό Σύνολο του Δημοτικού Διαμερίσματός μας."ΓΑΛΗΝΗ ΝΑΞΟΥ"

Το χωριό "Γαλήνη" είναι το δυτικότερο χωριό της Νάξου, κτισμένο στην δυτική πλευρά της κοιλάδας των "Εγγαρών", αμφιθεατρικά πάνω στα βράχια, με σεβασμό στην παράδοση και στην πολύτιμη εύφορη γή του κάμπου. Απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα απο την Χώρα και βρίσκεται πάνω στο βόρειο οδικό άξονα Χώρας - Απόλλωνα. Δυτικά του χωριού Γαλήνη βρίσκεται το Αιολικό Πάρκο της Νάξου. Λόγω της μικρής σχετικά απόστασής του απο την Χώρα παρατηρείται έντονη ανοικοδόμηση σύγχρονων εξοχικών κατοικιών.Το παλιό όνομα της Γαλήνης ήταν Άχαψη. Ονομάστηκε Γαλήνη το 1955. Είναι ένα χωριό με νέες οικογένειες, νέους ανθρώπους που τηρούν πιστά τις παραδόσεις και τα έθιμα του χωριού. Μπροστά του εκτείνεται ο κάμπος με τα περιβόλια που είναι γεμάτα με οπωροφόρα δένδρα, κηπευτικά, αμπέλια, ελιές. Οι καλλιέργειες προστατεύονται απο τον αέρα με τους παραδοσιακούς καλαμένιους φράκτες.Μέσα σε κάθε περιβόλι ο επισκέπτης θα δεί το πηγάδι και το πέτρινο τραπέζι, καθώς και μικροσκοπικά αγροτόσπιτα δίπλα στη στέρνα, στη σκιά μιας συκιάς ή μιας μουριάς.Εκεί συναντάς όλες τις καλλιέργειες, απο τις πιό σύγχρονες μέχρι τις παραδοσιακές.Απο την Γαλήνη ξεκινά δρόμος που καταλήγει στην παραλία του Αμμίτη. Στα εκατό μέτρα απο το χωριό, στα δεξιά συναντάμε την εκκλησία της "Παναγίας της Αταλλιώτισσας".Λίγο πιο κάτω και στα αριστερά, βρίσκεται σε μια ρεματιά το μοναστήρι της Υψηλής που χτίστηκε απο τον ελληνορθόδοξο Ιάκωβο Κόκκο στα 1660. Πρόκειται για ένα απο τα σημαντικότερα ίσως καστρομοναστήρια της Νάξου.Στην κατάληξη του δρόμου, ο κάμπος τελειώνει. Εκεί μπορεί να θαυμάσει κανείς τον υπέροχο υγροβιότοπο που ορίζεται απο τη θάλασσα με την αμμώδη παραλία του Αμμίτη.