Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΡΦΗ ΞΥΔΗ!!

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  • Πρόεδρο Δ.Σ.Δ Νάξου
  • κ.κ Αντιδημάρχους
  • Δημοτικοί Σύμβουλοι
  • Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων
  • Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Μετά την συνάντησή μας στο Δήμο Νάξου και την επίσκεψη μας στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την παρουσία του κ. Πρωτονοτάριου και κ.Ψαρρά, όπως γνωρίζετε προτάθηκε άμεση λύση απο την καθηγήτρια κ.Λουϊζίδου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί ο υπάρχων ΧΑΔΑ .
Ενώ αναμέναμε την απόφαση σας για υλοποίηση των προτάσεων της κ.Λουϊζίδου (επιστημονική λύση του αδιεξόδου που έχει έρθει ο Δήμος) βρέθηκε αναρτημένος ο κτηματολογικός πίνακας απαλλοτρίωσης της προτεινόμενης περιοχής Κορφή Ξύδη κατασκευής ΧΥΤΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Μετά απο αυτό στις 28.02.2011 πραγματοποιήθηκε Γ.Συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Εγγαρών απο τον Σύλλογο Εγγαριτών στην οποία παραβρέθηκαν και ο Σύλλογος Γαλήνης και ο τοπικός εκπρόσωπος Εγγαριτών κ.Λιανός Παράσχος στην οποία αποφασίσθηκε ομόφωνα να απαιτήσουμε τα παρακάτω απο τον Δήμο:
  1. Την εφαρμογή των προεκλογικών σας δεσμέυσεων για το πάγωμα των διαδικασιών μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών στο ΣΤΕ.
  2. Να ανατεθεί άμεσα μελέτη στην καθηγήτρια κ.Λουϊζίδου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου να την προσκαλέσετε στη Νάξο με την ομάδα της για επιτόπια μελέτη του θέματος για την πιο σωστή λύση του προβλήματος απορριμμάτων.
  3. Συζήτηση της πρότασης για άμεση αγορά της Κινητής Μηχανικής Μονάδας Διαλογής που δίνει άμεση λύση στα τρέχοντα προβλήματα διαχείρισης των απορριμμάτων και αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.
  4. Διοργάνωση Ημερίδας υπο την αιγίδα του Δήμου και την συμμετοχή των Συλλόγων μας, με συζήτηση και ενημέρωση των πολιτών.
  5. Να έρθει άμεσα σε σύγκλιση το Δημοτικό Συμβούλιο με τα ανωτέρω θέματα και ικανοποίηση των αιτημάτων μας μέχρι την Παρασκευή 11.03.2011

Ο Ναξιακός Λαός στήριξε τη Νέα Δημοτική Αρχή πιστεύοντας ότι θα έχει να κάνει με μια αρχή που εμπνέεται απο Δημοκρατικές Αρχές σε κάθε ενέργειά της στην τιμιότητα και το ήθος των μελών της.

Ελπίζουμε να μην διαψεύσετε την τοπική κοινωνία ακολουθώντας τον τρόπο διακυβέρνησης των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. Έτσι ζητάμε να μείνετε πιστοί στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις να μην προβείτε σε καμία διαδικασία μέχρι να ωριμάσουν οι προσφυγές σχετικά με το ΧΥΤΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη θέση Κορφή Ξύδη.

Επειδή όμως αναρτήσατε τον κτηματολογικό πίνακα της περιοχής ζητάμε να κάνετε αποδεκτές τις πιο πάνω προτάσεις μας, και να έχουμε θετική σας απάντηση έως την 11.03.2011

Σε διαφορετική περίπτωση μας υποχρεώνετε στην κάθετη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.

Η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ Εγγαρών

Κουνάδη Ματούλα

Η Πρόεδρος του Δ.Σ Γαλήνης

Εμμανουέλα Κουτάντζη

Τοπικός Εκπρόσωπος Γαλήνης

Γεωργιλάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1991 με σκοπό την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος του χωριού μας αλλά κυρίως την διατήρηση, διαφύλαξη, και διάδοση στη νέα γενιά ,των ηθών, εθίμων και παράδοσής μας που δέχονται ολομέτωπη επίθεση απο την εισβολή ξενόφερτων ηθών και προτύπων και γενικά τρόπων ζωής που μας αποκόπτουν απο τις ρίζες μας. Το όνομά του προέρχεται απο την προστάτιδα του χωριού μας την "Παναγία Αταλιώτισσα". Η συμβολή του Συλλόγου μας στην πρόοδο, ανάπτυξη και εξέλιξη του χωριού μας με την ενεργοποίηση και συσπείρωση όλων των Γαληνιωτών είναι αποδεδειγμένη και αναγνωρισμένη απο όλους και είμαστε βέβαιοι ότι και τώρα και στο μέλλον θα τον πλαισιώνουν και θα τον βοηθούν πάντα για το καλό και την πρόοδο όλων μας.Ο Σύλλογός μας διανύοντας ήδη τον 19ο χρόνο λειτουργίας του έχει γίνει εκτός αποαναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, ένας απο τους πιό αναγνωρίσιμους Συλλόγους της Νάξου όχι μόνο απο τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του αλλά και συνδράμοντας οικονομικά σε σημαντικά έργα που αφορούν το Κοινωνικό Σύνολο του Δημοτικού Διαμερίσματός μας."ΓΑΛΗΝΗ ΝΑΞΟΥ"

Το χωριό "Γαλήνη" είναι το δυτικότερο χωριό της Νάξου, κτισμένο στην δυτική πλευρά της κοιλάδας των "Εγγαρών", αμφιθεατρικά πάνω στα βράχια, με σεβασμό στην παράδοση και στην πολύτιμη εύφορη γή του κάμπου. Απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα απο την Χώρα και βρίσκεται πάνω στο βόρειο οδικό άξονα Χώρας - Απόλλωνα. Δυτικά του χωριού Γαλήνη βρίσκεται το Αιολικό Πάρκο της Νάξου. Λόγω της μικρής σχετικά απόστασής του απο την Χώρα παρατηρείται έντονη ανοικοδόμηση σύγχρονων εξοχικών κατοικιών.Το παλιό όνομα της Γαλήνης ήταν Άχαψη. Ονομάστηκε Γαλήνη το 1955. Είναι ένα χωριό με νέες οικογένειες, νέους ανθρώπους που τηρούν πιστά τις παραδόσεις και τα έθιμα του χωριού. Μπροστά του εκτείνεται ο κάμπος με τα περιβόλια που είναι γεμάτα με οπωροφόρα δένδρα, κηπευτικά, αμπέλια, ελιές. Οι καλλιέργειες προστατεύονται απο τον αέρα με τους παραδοσιακούς καλαμένιους φράκτες.Μέσα σε κάθε περιβόλι ο επισκέπτης θα δεί το πηγάδι και το πέτρινο τραπέζι, καθώς και μικροσκοπικά αγροτόσπιτα δίπλα στη στέρνα, στη σκιά μιας συκιάς ή μιας μουριάς.Εκεί συναντάς όλες τις καλλιέργειες, απο τις πιό σύγχρονες μέχρι τις παραδοσιακές.Απο την Γαλήνη ξεκινά δρόμος που καταλήγει στην παραλία του Αμμίτη. Στα εκατό μέτρα απο το χωριό, στα δεξιά συναντάμε την εκκλησία της "Παναγίας της Αταλλιώτισσας".Λίγο πιο κάτω και στα αριστερά, βρίσκεται σε μια ρεματιά το μοναστήρι της Υψηλής που χτίστηκε απο τον ελληνορθόδοξο Ιάκωβο Κόκκο στα 1660. Πρόκειται για ένα απο τα σημαντικότερα ίσως καστρομοναστήρια της Νάξου.Στην κατάληξη του δρόμου, ο κάμπος τελειώνει. Εκεί μπορεί να θαυμάσει κανείς τον υπέροχο υγροβιότοπο που ορίζεται απο τη θάλασσα με την αμμώδη παραλία του Αμμίτη.